Volg ons op:

Nieuws


15-04-2014

Infomarkt succesvol!

Het gezondheidscentrum is nu een jaar volop in bedrijf en de samenwerking werpt steeds meer vruchten af. Het jaarfeest kreeg zaterdag 12 april vorm in een vrij toegankelijke informatiemarkt over gezond ouder worden. Ruim 250 ouderen maar ook mantelzorgers lieten zich informeren door de diverse praktijken, ContourdeTwern, het gemeentelijke Loket en andere (zorg)aanbieders. Het was druk bij Thebe Thuiszorg waar men zich graag de bloeddruk liet meten. De schoenen gingen uit bij de podotherapeut voor een screening en de jas kon aan de kapstok tijdens een quick scan door de fysiotherapeut. Ook wethouder Sjaak Sperber liet zich strikken voor de quick scan en werd tijdens het fietsen op de hometrainer bijgepraat over de projecten die binnen het gezondheidscentrum lopen. Ideeën om bewoners van Goirle en Riel te motiveren meer te bewegen, werden uitgewisseld. Een groot aantal bezoekers lieten zich ter plekke al verleiden en namen deel aan een proefles Valpreventie en Bewegen voor ouderen.

Tijdens het genot van een kop soep of een hapje van Thebe Maaltijdservice op de begane grond kon men met vragen terecht bij de medewerkers van de apotheek, Op de andere etages namen bezoekers een kijkje bij de tandartspraktijk en de ergotherapeut, werden hulpmiddelen uitgeprobeerd en interieuradviezen ingewonnen. Veel bezoekers kwamen met gerichte vragen, anderen wilden zich breder laten voorlichten of het gezondheidscentrum eens in alle rust bekijken. Door de kleinschaligheid was er volop aandacht voor persoonlijke vragen en werden gegevens uitgewisseld en afspraken gemaakt.

Al met al een succesvol initiatief dat praktijken en de gemeente inspireert om gezondheid en preventie vaker op de kaart te zetten.