Volg ons op:

Nieuws


17-03-2014

Gezond ouder worden

Zaterdag 12 april 2014 van 11 tot 15 uur

Gezondheidscentrum Oranjeplein organiseert Infomarkt Gezond ouder worden

Ouder worden komt met gebreken. Bekend gezegde, maar hoe zorgen we ervoor dat we ouder worden zónder gebreken? En hoe kunnen we met beperkingen prettig langer leven?

We worden met z’n allen steeds ouder en krijgen vaker en steeds jonger last van chronische ziekten, zoals diabetes en hart- en vaatklachten. Driekwart daarvan is het directe gevolg van onze leefstijl. We veranderen niet alleen lichamelijk tijdens het ouder worden, maar ook op sociaal gebied. De partner kan wegvallen en het sociale netwerk kan kleiner worden. Wanneer betaald werk wegvalt, komt er ruimte en tijd vrij voor andere dingen die vroeger niet mogelijk waren.

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen, dat is de wens van veel ouderen. Ook de overheid stuurt daar op aan. Dat maakt dat we moeten nadenken over de wijze waarop we dat het beste kunnen doen in optimale gezondheid.

Al die veranderingen die op ouderen afkomen, kunnen aanleiding zijn om meer stil te staan bij het leven en ook hoe dit zo gezond mogelijk te doen.

Het Gezondheidscentrum Oranjeplein geeft op 12 april tijdens een vrij toegankelijke informatiemarkt inzicht in de mogelijkheden. Samen met een aantal externe partijen als ContourdeTwern het gemeentelijke Loket, de dementieconsulente en het Steunpunt Vrijwilligerswerk en Informele zorg geven alle professionals inspiratie, tips en kan iedereen terecht voor advies of een snelle screening. 

Klik hier voor het programma.